1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
2. Pitę kroimy nożem jak tort, na 8 kawałków (lub tniemy nożyczkami).
3. W miseczce mieszamy oliwę z solą morską.
4. Każdy kawałek pity smarujemy z dwóch stron oliwą z solą. Pity układamy na blaszce.
5. Blachę wstawiamy do piekarnika i pieczemy 8-10 minut. Po 5 minutach warto zajrzeć do środka i pity ewentualnie przewrócić. Gotowe chipsy mają być złote.
6. Upieczone chipsy wyciągamy z pieca i studzimy.
1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
2. Pitę kroimy nożem jak tort, na 8 kawałków (lub tniemy nożyczkami).
3. W miseczce mieszamy olej z cynamonem.
4. Każdy kawałek pity smarujemy z dwóch stron olejem z cynamonem. Pity układamy na blaszce.
5. Pity posypujemy cukrem.
6. Blachę wstawiamy do piekarnika i pieczemy 8-10 minut. Po 5 minutach warto zajrzeć do środka i pity ewentualnie przewrócić. Gotowe chipsy mają być złote.
7. Upieczone chipsy wyciągamy z pieca i studzimy.
rewelacja! a do tego polecam dressing ziołowy albo jeszcze lepszy sos chilli develey :]
bardzo się cieszymy, że Ci smakuje. Sos chili i dressing ziołowy brzmią dobrze 🙂